Bakkevejs historie

Børne- og Familiehjemmet Bakkevej åbnede i 2000, som et behandlingstilbud til børn og familier fra kommuner i det tidligere Vejle Amt. Bakkevej er i dag en selvejende institution under KFUM's Sociale Arbejde og med overenskomst med Hedensted Kommune.

Børnehuset, Familiehuset og administrationen åbnede op i nyetablerede bygninger på Bakkevej i Hornsyld.

Familiehuset blev i sin tid etableret ud fra et ønske fra og samarbejde mellem det gamle Vejle Amt og de 16 kommuner, så det var muligt at foretage forældreevneundersøgelse i amtet. I 2008 og 2009 oplevede vi en manglende efterspørgsel i Familiehuset og det blev derfor nedlagt, for igen, at opstå i 2011 i lokaler på Bytorvet i Hedensted. I 2015 og 2016 oplevede vi igen en manglende efterspørgsel og Familiehuset blev derfor nedlagt i foråret 2016.

Børnehuset var fra starten tænkt som et "barndomshjem", men blev i 2001 omlagt til behandlingsafdeling for børn med behov for psykologisk og pædagogisk behandling efter massivt omsorgssvigt. I dag består børnehusene af Solværket, for børn og unge i alderen 8 – 15 år og Børnehuset, der er delt op i to afdelinger under samme tag, for børn i alderen 1 – 12 år.

Elværket åbnede i 2008, da det var en naturlig overgang for børnene/de unge i Børnehuset at flytte i teenagehuset. Den gamle fabriksbygning - det tidligere Hornsyld El og badeanstalt, blev bygget om til et hyggeligt hus, med stue, køkken, kontor og 8 rummelige værelser og en enkelt lejlighed.Målgruppen i Elværket var unge i alderen 13 – 18 år. På grund af faldende efterspørgsel på pladser til unge over 15 år lukkede Elværket i foråret 2018.

Som en naturlig forlængelse af Elværket blev Efterværn oprettet i 2013. Her bor de unge i egen lejlighed og får individuel støtte fra Bakkevej. Efterværnet har til huse på Bytorvet i Hedensted, hvor Bakkevejs projektgruppe også hører til. De unge, der er tilknyttet projektgruppen, har mulighed for at bo i en af de 5 lejligheder, der er i bygningen på Bytorvet.

I januar 2014 overtog Bakkevej, Familieplejen i Hedensted kommune.

I januar 2015 startede Dagtilbuddet op for udsatte børn og deres familier i Hedensted kommune. Dagtilbuddet er et forebyggende tilbud til børn og deres familier med henblik på, at barnet kan forblive i hjemmet og at familien forbliver samlet. Dagtilbuddet har til huse på Nymarksvej i Hedensted.

Kontakt

Børne- og familiehjemmet Bakkevej

Tlf.: 79918350

Send e-mail